Μάθε περισσότερα για την ομάδα του MediKcal!

Ονομάζομαι Καραμπάση Θάλεια και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έκανα πρακτική άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», όπου ήρθα σε επαφή με πληθώρα κλινικών περιστατικών στα πλαίσια διεξαγωγής της πτυχιακής μου εργασίας. Εκεί κατάλαβα πώς θέλω να εμβαθύνω ακόμη περισσότερο και αντιλήφθηκα την αγάπη μου για την επιστήμη της Ιατρικής! Κάτι και που κατάφερα να πραγματοποιήσω καθώς σήμερα βρίσκομαι στο τελευταίο έτος (6ο έτος) της βασικής εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθει το 2015 μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ακολουθήσω την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας.

Η πτυχιακή μου έρευνα είχε ως θέμα την “Αξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος”. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν στο 11ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής. Ακόμη μέρος των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκαν και στο 38th ESPESN Congress το 2016.

Ακόμη, έχω ολοκληρώσει με «Άριστα» τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας» και κατεύθυνση την «Κλινική Ιατρική Έρευνα».

Παρακολουθώ από το 2010 σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη διατροφή και την ιατρική ανελλιπώς, ενώ δίδασκα για 2 χρόνια σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα (ΙΕΚ) στον τομέα των Επαγγελμάτων Υγείας.

Το 2017, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολόγιας / 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού υπήρξα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Από το 2020 διατηρώ νόμιμο Διαιτολογικό γραφείο με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών, από την διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων έως και σοβαρά κλινικά περιστατικά.

Ονομάζομαι Τσολάκη Σωτηρία και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έκανα πρακτική άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», όπου ήρθα σε επαφή με αρκετά ογκολογικά περιστατικά. Εκεί κατάλαβα πως θα ήθελα να ασχοληθώ με την κλινική διατροφή και έτσι ακολούθησα αυτό τον κλάδο ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ελλάδος και εκτελώντας την πρακτική μου άσκηση στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το 2018 ειδικεύθηκα στην παιδική παχυσαρκία παρακολουθώντας σεμινάριο 100 ωρών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων σε όλη την ελληνική επικράτεια από το 2012 έως σήμερα.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνω με υποτροφία το δεύτερο μεταπτυχιακό μου με τίτλο «διατροφή και μικροβίωμα του εντέρου» στο τμήμα της ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη.

Μάθε να τρέφεσαι σωστά

close

WANT MORE?

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα διατροφικά νέα;

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.