Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Στο διαιτολογικό γραφείο MediKcal διαθέτουμε τον πολυσυχνοτικό αναλυτή σύστασης σώματος Tanita MC 780 για ακριβή, συνολική και τμηματική σύσταση σώματος. Η μέτρηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (DSM-BIA) για κάθε τμήμα του σώματος με χρήση 3 διαφορετικών συχνοτήτων ( 5kHz, 50kHz, 250kHz ) σε κάθε ένα από τα 5 τμήματα του σώματος μέσω τετραπολικών ηλεκτροδίων αφής 8-σημείων.
Με την ανάλυση αυτή αντλούμε τα εξής δεδομένα:

Βάρος σώματος
Λιπώδης μάζα (%, kg)
Μυϊκή μάζα (kg)
Ποιότητα Μυϊκής μάζας
Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω και άνω άκρο και κορμό
Οστική Μάζα σε κιλά (kg)
Σπλαχνικό Λίπος
Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR)
Μεταβολική Ηλικία
Ολικό Νερό Σώματος (%)
Κατανομή Υγρών
Οίδημα ECF/TBF & ECW/TBW.
Γράφημα Ανάπτυξης για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Διαχείριση Σωματικού Βάρους

Στα πλαίσια διαχείρισης σωματικού βάρους, όποιος και αν είναι ο στόχος σας (αύξηση, απώλεια ή διατήρηση σωματικού βάρους) παρέχουμε διατροφική εκπαίδευση, εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα καθώς και παροχή συμβουλών με σκοπό την αλλαγή διατροφικών συνηθειών.
Ο στόχος μας είναι η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών και της σχέσης σας με το φαγητό, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

 

Κλινική Διατροφή

Διατροφική αντιμετώπιση, υποστήριξη και εκπαίδευση παθολογικών καταστάσεων και χρόνιων νοσημάτων (evidence based medicine).
Ένας κλάδος της κλινικής διατροφής είναι η θεραπευτική διατροφή (Medical Nutritional Therapy – MNT) που παρουσιάστηκε το 1994 από την American Dietetic Association. Περιλαμβάνει την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης του ασθενούς και την θεραπεία. Στην διατροφική θεραπεία συγκαταλέγονται η παροχή συμβουλών και η χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων διατροφής ακόμη και συμπληρώματων, όπου κρίνεται απαραίτητο.
Σκοπός είναι να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών από προϋπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καθώς και να βελτιωθεί η κλινική και εργαστηριακή εικόνα των τυχόν υφιστάμενων παθήσεων όπως π.χ. η υψηλή χοληστερόλη.

 • Δυσλιπιδαιμίες (Αυξημένη χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια κ.λπ.)
  • Καρδιαγγειακά Νοσήματα
 • Αρτηριακή Υπέρταση
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
 • Νεφρική Ανεπάρκεια
 • Ηπατική Ανεπάρκεια
 • Αναιμίες (π.χ. Σιδηροπενική, Μεγαλοβλαστική κ.λπ.)
 • Μεταβολικά Νοσήματα
 • Μεταβολικό Σύνδρομο
  • Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, Γαστρίτιδα
 • Δυσανεξίες (Κοιλιοκάκη, δυσανεξία στην γλουτένη
 • Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (Νόσος Chron, Ελκώδης Κολίτιδα)
 • Υπερκαταβολικά Νοσήματα

Παιδική και Εφηβική Διατροφή

Παρέχουμε διατροφική συμβουλευτική στους γονείς αλλά και στα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας με στόχο την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε εσάς και το παιδί σας να διαχειριστείτε μια σειρά από καταστάσεις όπως:

 • Τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες
 • Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου-1 και τύπου-2
 • Παιδική/εφηβική παχυσαρκία
 • Υποσιτισμός και μειωμένη ανάπτυξη
 • Γαστρεντερικές παθήσεις
 • Ιδιότροπες διατροφικές συνήθειες
 • Ενδοκρινολογικές και Μεταβολικές παθήσεις

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Στο διαιτολογικό γραφείο MediKcal παρέχουμε ειδικό πακέτο παρακολούθησης καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών και θρεπτικών σας αναγκών.
Ακόμη διαχειριζόμαστε και κλινικές καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως για παράδειγμα ο Διαβήτης κύησης και η Προεκλαμψία-Εκλαμψία.

Χορτοφαγική Διατροφή

Η ομάδα μας στην κάθε μέρα πράξη, βλέπει συχνά διαιτόμενους που είτε σκέφτονται να στραφούν προς την χορτοφαγική διατροφή είτε είναι ήδη χορτοφάγοι και δυσκολεύονται να προσλάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται καθημερινά.
Οι χορτοφαγικές δίαιτες (όποιο είδος χορτοφαγίας και αν ακολουθείτε) μπορεί να είναι πραγματικά υγιεινές, αλλά πρέπει να προγραμματιστούν προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι περιλαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνετε υγιείς.
Η καλή υγεία και η υγιής διαχείριση βάρους μπορούν να επιτευχθούν με ένα ευρύ φάσμα διατροφικών προτύπων.

Αθλητική Διατροφή

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος πολλών αθλημάτων, όπως σε αθλήματα δύναμης (π.χ. άρση βαρών και bodybuilding) και σε αθλήματα αντοχής (π.χ. ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμπι, κωπηλασία). Η αθλητική διατροφή επικεντρώνεται στον τύπο, καθώς και στην ποσότητα υγρών και τροφίμων που λαμβάνονται από έναν αθλητή. Επιπλέον, ασχολείται με την κατανάλωση θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μακροθρεπτικά συστατικά καθώς και με τη σωστή χρήση συμπληρωμάτων και των νόμιμων και ασφαλών εργογόνων ουσιών (ενισχυτές απόδοσης).

Διατροφική Παρακολούθηση εξ’αποστάσεως

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες της εποχής προσφέρουμε online Συνεδρίες Διατροφικής Παρακολούθησης. Μπορείς από την άνεση του σπιτιού σου να πετύχουμε μαζί τους προσωπικούς σου διατροφικούς στόχους.
Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τις δια ζώσης συνεδρίες.
Η υπηρεσία είναι κατάλληλη για άτομα που διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης, εκτός Ελλάδος, αλλά και σε όσους έχουν δυσκολία μετακίνησης ή περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.
Η μόνη προϋπόθεση είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο και να διαθέτεις ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – Ε-mail.

Υπηρεσίες εξατομικευμένης διατροφικής προσέγγισης.

Ζήσε και θρέψε το σώμα σου με βάση το DNA σου!
Όλα μας τα κύτταρα περιέχουν γενετικό υλικό, δηλαδή DNA. Το DNA του κάθε κυττάρου μας αποτελείται από 3 δις σημεία και το κάθε σημείο περιέχει μια συγκεκριμένη πληροφορία που δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Το GENOSOPHY discover yourself είναι το μοναδικό τεστ στην Ευρώπη που μελετά τόσο μεγάλο αριθμό γονιδιακών θέσεων για να παρέχει διατροφογενετικές συστάσεις.
Βασιζόμενοι στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα το διατροφογενετικό τεστ μας βοηθάει να αποκαλύψουμε ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας και να διαμορφώσουμε μαζί ένα διατροφικό πλάνο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες με μια πιο στοχευμένη προσέγγιση.

Παρέχουμε τα εξής Πακέτα:

Πακέτο 1: Διατροφογενετική

Πακέτο 2: Προδιάθεση ασθενειών

Πακέτο 3: Για αθλητές

Πακέτο 4: Για Παιδιά

Πακέτο 5: Πακέτο ευεξίας και μακροζωίας